Autopedia

Hitta din nya bil

Provkörning av Tesla Model S

1 Comment

Accelerationen är enorm. Adrenalinpåslag och en känsla som påminner om ett svanhopp från Eriksbergskranen med en lina runt benet eller ett hopp ut i det fria från ett flygplan. 0 – 100 km/h tar enligt uppgift 3.0 sekunder och det stämmer nog… En provkörning av Tesla Model S P90D i ‘ludicrous mode’ är definitivt något jag rekommenderar till alla som tycker det är roligt med absurda upplevelser.

Idag fick jag möjlighet att klämma och känna en del på bilen som har mest nöjda kunder i Sverige. Tesla Model S har toppat de flesta listorna på Autopedia under året och är en stark kandidat till Guldknoppen 2015, en utmärkelse som koras av nybilsköparna själva. Jag tycker att bilen lever upp till förväntningarna med generösa lastutrymmen, enkelhet i design och till och med högre kvalitetskänsla än väntat. Det som överraskar mest under provkörningen, förutom fartresurserna, är väghållningen med den låga tyngdpunkten i en så stor bil med rymliga och bekväma utrymmen. För mig som inte tidigare kört en elbil var även den kraftiga motorbromsen när man släpper upp (gas)pedalen överraskande. En lite mer van förare behöver nog inte använda de vanliga bromsarna så värst mycket.

Men nu är ju jag bara en person som haft förmånen att provköra den här bilen i drygt 30 minuter. Här på Autopedia kan du läsa vad de som faktiskt köpt en Tesla Model S tycker om sin bil efter att ha kört med den i 6 veckor. Tesla Model S får toppbetyg på nästan alla viktiga egenskaper hos en bil. Den enda större förbättringspotentialen ligger i kvalitetskänslan där bilen får medelmåttiga omdömen.

Kundutlåtanden om bilen

Jag är kär i den! Det är inte bara en bil, utan också en känsla. Inga avgasrör och inget motorljud. Och så snygg!

Väldigt tyst och väldigt skön att köra. Alltid roligt att accelerera iväg från andra bilister vid trafikljus. Finns ingen annan bil som är i närheten av hur enkel den är att hantera, både inställningar och styrning. Stora lastutrymmen. Billig (gratis) att köra.

För att inte ha brytt sig speciellt mycket om miljö kontra vilken bil jag ska så kommer äntligen en snygg, snabb och otroligt häftig bil ut på marknaden. Så nu går man omkring och verkligen inte förstår varför alla andra kör omkring i ICE bilar och att staten inte gör mer för att få fler elbilar på marknaden.

Vill du läsa mer om Tesla Motors, boka en provkörning eller kanske köpa en bil kan du göra det här.

1 kommentar

  1. Jan Hersler

    Det är säkert en fantastisk bil. Intressant dock att ännu medan den är så ny och för en bil som kostar kanske ca MSEk 1,3-1,5 att den får dålig kvalitetskänsla. Det är lite oroande och gör det lite mindre tilltalande tycker jag. Sedan skulle jag också tycka som älskar europeiska road trips att det är jobbigt att vara så hårt styrd på resan. Tänker på artikeln om en barnfamiljs resa med sin Tedls iEuropa i SvD i sommras. För min del blir det besin tills lagringen blir bättre i kombo med ännu snabbare uppladdning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *