Autopedia

Hitta din nya bil

Omdömen, bilar och handlare uppdateras

Leave a Comment

I veckan har vi gjort en uppdatering av omdömen, bilar och handlare. Autopedia utvecklas hela tiden för att vara relevant för så många nybilsköpare som möjligt. Vår ambition är att Autopedia ska hålla högsta kvalitet i alla avseenden och vara en självklar marknadsplats för alla konsumenter, bilproducenter och återförsäljare.

Omdömen redovisas som medelvärde

Uppdateringen innebär att vi har gått över till att redovisa alla omdömen på Autopedia med ett medelbetyg (1-5) istället för andel 5:or i procent. Vi har tagit till oss av våra användares synpunkter och känner själva att det är lättare att ta till sig och relatera till ett medelvärde i det här sammanhanget. Ett medelvärde är dessutom ett vedertaget begrepp för betygsättning av många varor och tjänster idag. Övergången till att redovisa medelvärden har haft en marginell påverkan på placeringen av bilar och handlare. Rankingen i alla listor sker med hjälp av exakta värden (alla decimaler) precis som tidigare men redovisas avrundat till en decimal.

Nytt gränsvärde för bilar och handlare

Den här uppdateringen av omdömen, bilar och handlare innebär också att vi har ändrat gränsvärdet för att redovisas på Autopedia till 20 omdömen de senaste 12 månaderna. Därmed kan vi redovisa resultat för ytterligare 20 bilmodeller och 60 bilhandlare runt om i landet. En ökning med 20% respektive 35% jämfört med tidigare.

Att vara relevant

Att vara relevant innebär också att betygsättning och omdömen är färska samt håller en hög kvalitet. Därför är det t ex bara personer och företag som faktiskt precis köpt ny bil som har möjlighet att lämna ett omdöme om hur nöjda de är med bilköpet och bilen. Autopedia uppdateras kontinuerligt varje dag och innehåller alla omdömen de senaste 365 dagarna – drygt 65 000 i nuläget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *