Autopedia

Hitta din nya bil

Latest Posts

 1. Provkörning av Tesla Model S

  1 Comment

  Accelerationen är enorm. Adrenalinpåslag och en känsla som påminner om ett svanhopp från Eriksbergskranen med en lina runt benet eller ett hopp ut i det fria från ett flygplan. 0 – 100 km/h tar enligt uppgift 3.0 sekunder och det stämmer nog… En provkörning av Tesla Model S P90D i ‘ludicrous mode’ är definitivt något jag rekommenderar till alla som tycker det är roligt med absurda upplevelser.

  Idag fick jag möjlighet att klämma och känna en del på bilen som har mest nöjda kunder i Sverige. Tesla Model S har toppat de flesta listorna på Autopedia under året och är en stark kandidat till Guldknoppen 2015, en utmärkelse som koras av nybilsköparna själva. Jag tycker att bilen lever upp till förväntningarna med generösa lastutrymmen, enkelhet i design och till och med högre kvalitetskänsla än väntat. Det som överraskar mest under provkörningen, förutom fartresurserna, är väghållningen med den låga tyngdpunkten i en så stor bil med rymliga och bekväma utrymmen. För mig som inte tidigare kört en elbil var även den kraftiga motorbromsen när man släpper upp (gas)pedalen överraskande. En lite mer van förare behöver nog inte använda de vanliga bromsarna så värst mycket.

  Men nu är ju jag bara en person som haft förmånen att provköra den här bilen i drygt 30 minuter. Här på Autopedia kan du läsa vad de som faktiskt köpt en Tesla Model S tycker om sin bil efter att ha kört med den i 6 veckor. Tesla Model S får toppbetyg på nästan alla viktiga egenskaper hos en bil. Den enda större förbättringspotentialen ligger i kvalitetskänslan där bilen får medelmåttiga omdömen.

  Kundutlåtanden om bilen

  Jag är kär i den! Det är inte bara en bil, utan också en känsla. Inga avgasrör och inget motorljud. Och så snygg!

  Väldigt tyst och väldigt skön att köra. Alltid roligt att accelerera iväg från andra bilister vid trafikljus. Finns ingen annan bil som är i närheten av hur enkel den är att hantera, både inställningar och styrning. Stora lastutrymmen. Billig (gratis) att köra.

  För att inte ha brytt sig speciellt mycket om miljö kontra vilken bil jag ska så kommer äntligen en snygg, snabb och otroligt häftig bil ut på marknaden. Så nu går man omkring och verkligen inte förstår varför alla andra kör omkring i ICE bilar och att staten inte gör mer för att få fler elbilar på marknaden.

  Vill du läsa mer om Tesla Motors, boka en provkörning eller kanske köpa en bil kan du göra det här.

 2. Porsche Macan topp 10

  1 Comment

  Porsches senaste modell Macan är den första att redovisas på Autopedia och bilen får ett mycket bra helhetsbetyg (topp 10). Porsche framhåller körupplevelsen med Macan, och att bilen är rolig att köra bekräftas av kunderna som ger toppbetyg. Det som är mest utmärkande för bilen vid sidan om körglädjen är designen som är typiskt sportig. Macan får mycket höga betyg för designen både utvändigt och invändigt.

  Tittar man på alla modeller sammantaget ligger Porsche topp 3 på Autopedia idag, jämte Tesla och Land Rover. Porsche Macan är den första modellen som nått kvalificeringskravet på 20 omdömen för att publiceras med resultat på Autopedia. Porsche Macan är också den nyaste bilen i Porschefamiljen och lanserades i slutet av 2013 på bilmässan i Los Angeles som deras första modell i den kompakta SUV-klassen.

  Kundkommentarer om Porsche Macan

  Bilen är helt suverän på alla punkter för mina behov.

  En riktigt trevlig och underhållande körmaskin! Har redan kört 800 semestermil i vanliga fall brukar vi knappt använda bilen på semestern:) En snygg och smart Porsche! Fantastiskt kul att både ha utrymme och vägegenskaper.

  Optimal bil för mina behov. Uppfyller mina krav på en suv.

  Läs fler kommentarer från kunderna här.

  Porsche Macan finns i tre varianter. Macan S, Macan S Diesel och toppmodellen Macan Turbo. Läs mer på Porsches hemsida.

   

 3. Omdömen, bilar och handlare uppdateras

  Leave a Comment

  I veckan har vi gjort en uppdatering av omdömen, bilar och handlare. Autopedia utvecklas hela tiden för att vara relevant för så många nybilsköpare som möjligt. Vår ambition är att Autopedia ska hålla högsta kvalitet i alla avseenden och vara en självklar marknadsplats för alla konsumenter, bilproducenter och återförsäljare.

  Omdömen redovisas som medelvärde

  Uppdateringen innebär att vi har gått över till att redovisa alla omdömen på Autopedia med ett medelbetyg (1-5) istället för andel 5:or i procent. Vi har tagit till oss av våra användares synpunkter och känner själva att det är lättare att ta till sig och relatera till ett medelvärde i det här sammanhanget. Ett medelvärde är dessutom ett vedertaget begrepp för betygsättning av många varor och tjänster idag. Övergången till att redovisa medelvärden har haft en marginell påverkan på placeringen av bilar och handlare. Rankingen i alla listor sker med hjälp av exakta värden (alla decimaler) precis som tidigare men redovisas avrundat till en decimal.

  Nytt gränsvärde för bilar och handlare

  Den här uppdateringen av omdömen, bilar och handlare innebär också att vi har ändrat gränsvärdet för att redovisas på Autopedia till 20 omdömen de senaste 12 månaderna. Därmed kan vi redovisa resultat för ytterligare 20 bilmodeller och 60 bilhandlare runt om i landet. En ökning med 20% respektive 35% jämfört med tidigare.

  Att vara relevant

  Att vara relevant innebär också att betygsättning och omdömen är färska samt håller en hög kvalitet. Därför är det t ex bara personer och företag som faktiskt precis köpt ny bil som har möjlighet att lämna ett omdöme om hur nöjda de är med bilköpet och bilen. Autopedia uppdateras kontinuerligt varje dag och innehåller alla omdömen de senaste 365 dagarna – drygt 65 000 i nuläget.

 4. Mercedes-Benz CLA-klass ny etta

  Leave a Comment

  Idag är Mercedes-Benz CLA-klass ny etta på Autopedia med mest nöjda nybilsköpare totalt sett de senaste 12 månaderna. Faktum är att Mercedes-Benz just nu har hela fyra modeller på topp 10 när alla bilmodeller med minst 30 omdömen listas. Förutom CLA-klass även E-klass, GLK-klass och C-klass.

  Mercedes-Benz CLA-klass absolut främsta styrka är utseendet. Framförallt den utvändiga designen, men även invändigt får bilen toppbetyg av de nyblivna ägarna. Bekvämligheten är också utmärkande för den här storleken på bil.

  Medelåldern på de nyblivna ägarna är relativt låg jämfört med övriga Mercedes-Benz modeller, och andelen kvinnliga ägare är hög. Här följer några kommentarer om vad man tycker är det bästa med bilen.

  Bra med utrymme för att vara en liten bil.

  komforten är riktigt bra och rolig att köra

  Grym design, körkänsla, väghållning

  Läs mer om bilen och vad de nyblivna ägarna tycker här.

  Mercedes-Benz CLA-klass finns som Coupé och Shooting Brake. Läs mer på Mercedes-Benz.

 5. Första omdömena på nya Volvo XC90

  1 Comment

  Nya Volvo XC90 har lovordats i media och förväntningarna på den nya helsvenska premiumbilen är högt ställda. Nu har de första köparna av Volvo XC90 (first edition) haft sina bilar i ca 6 veckor och sagt vad de tycker på Autopedia, och de flesta omdömena är mycket positiva! Här är de första kommentarerna från några av de första kunderna.

  Det bästa med nya Volvo XC90

  Fantastisk bil! Otroligt trevlig att köra Fantastiskt ljud

  Mycket snygg, rymlig och ganska kvick. Mycket hög kvalitetskänsla i inredningen. Bra funktioner, exempelvis head-up display och automatiskt hel-halvljus. Riktigt bra ljudanläggning (BW).

  Utseende och utrustning-snyggt jobbat!

  Supernöjd::)

  Lyxig, bekväm, säker, kameradisplay, stereon.

  En kvalitetsbil rakt igenom som både känns lyxig, bekväm och mycket säker

  Vi återkommer om ett par veckor så fort de första resultaten publiceras och vi får möjlighet att jämföra nya Volvo XC90 med övriga bilmodeller på Autopedia. Under tiden kan du läsa alla kundkommentarer om bilen här eller läsa mer om bilen på Volvo Cars.

 6. Bildepån i Varberg kan sin sak

  Leave a Comment

  Bildepån har fått både utmärkelser och uppmärksamhet den senaste tiden. Bland annat utsågs man till Årets företagare 2014 av Varbergs näringsliv för att den tredje generationen driver företaget vidare och satsar kreativt, överraskande och kundfokuserat för framtiden. Juryns motivering löd:

  ”Årets Företagare rattar sitt företag genom en tuff och mansdominerad bransch. Efter generationsskiftet av drivhjulen brassar de nu på för fullt med fullservice, tankstation, däckhotell och nybygge. Tack vare kreativt nytänkande, som t ex modevisning i bilhallen, har kundnöjdheten gjort en rykande burn-out.”

  Det är därför ingen slump att man på Autopedia också ser att Bildepån har de mest nöjda nybilsköparna i Varberg med omnejd. Bildepån är en av Sveriges absolut kunnigaste bilhandlare och återförsäljare för Dacia, Ford, Renault och Volvo. Säljarens kunskaper om de bilmodeller och tillbehör som man är intresserad av rankas totalt sett som topp 3 i hela landet.

  ”Vi pratar om en upplevelse i världsklass.” Sara Patterson, Bildepån.

  Jag träffade nyligen de båda systrarna och ägarna Anna Andersson (vd) och Sara Patterson (försäljningschef), som berättar att de ställer höga krav på sina medarbetare. En viktig del i deras prestigelösa och dynamiska ledarskap är samtidigt att ge mandat och visa tillit till alla sina medarbetares egna förmågor. Den övergripande visionen är att kunna ge alla kunder en upplevelse i världsklass.

  Bildepån på Autopedia

  Bildepåns webbsida

 7. Bränsleförbrukning för de vanligaste bilarna

  Leave a Comment

  Bränsleförbrukning är en ofta återkommande diskussion i media som vanligtvis utgår från att konsumenten upplever att bilen drar avsevärt mer än tillverkarens angivna bränsleförbrukning. De officiella uppgifterna som används grundas på den så kallade EU-körcykeln, en av EU-länderna standardiserad körcykel som används på alla bilmodeller som säljs i Europa.

  På Autopedia publicerar vi från och med nu vad förarna själva säger att deras nya bilar faktiskt drar. För varje bilmodell med minst 20 omdömen anges den genomsnittliga förbrukningen för de vanligaste drivmedlen. Autopedia redovisar även hur nöjd man är med bränsleförbrukningen totalt sett, vilket är ett bra mått på hur väl den förväntade förbrukningen matchar verkligheten.

  Hela listan på hur nöjda nybilsköparna är med bränsleförbrukningen hittar du här.

 8. BMW 2-serie in på topp 10

  Kommentarer inaktiverade för BMW 2-serie in på topp 10

  Idag välkomnar vi för första gången nya BMW 2-serie på Autopedia. Bilen går direkt in på 6:e plats med 87% mycket nöjda kunder när vi listar totalnöjdheten för alla bilmodeller med minst 30 omdömen.

  Den mest utmärkande egenskapen hos BMW 2-serie är körglädjen! Så här säger ett par av de nyblivna ägarna om vad som är det bästa med bilen efter att ha haft den några veckor.

  Hög kvalitetskänsla i bilens kupé, rolig att köra, bekväm att ta sig in och ut ur bilen, låg bullernivå, bra halvljus.

  Trevlig att köra. Känns säker och stabil. Litar på att få den hjälp jag kan behöva om ngt händer. Bra att stiga i och ur.

  Vill du läsa mer om bilen klicka här.